Den der indtjening

IMG_0169

Lasse er lige taget afsted med ungerne og jeg sidder i min grønne stol med et æg-latte og min iPad. Jeg er lidt i vakuum synes jeg. De sidste måneder har været travle, det sidste år har været en lang proces med at finde frem til, hvad jeg egentlig gerne vil arbejde med. Hvis du har fulgt lidt med her på bloggen, så ved du, at jeg har prøvet forskellige ting af, og er landet på, at der ikke findes ét svar på hvad jeg skal arbejde med, men mange.

Jeg har landet mange ting synes jeg, og jeg har gang i flere gode ting. Men lige nu har jeg ingen opgaver i pipeline. På en måde er det ok, for jeg tror på de kommer – på en anden måde er det ret øv, især fordi alle andre taler sommerferie lige nu. Vores bliver på terrassen.

Men den der indtjening…

Der var en der sagde til mig for nogle måneder siden, at hun ikke kunne forstå, at jeg kunne holde usikkerheden ud som selvstændig. Hun havde jo sikkerheden i sit job, og blev hun fyret var hun sikret fire måneders løn.

Det er sandt, at der ikke kommer et fast beløb ind på min konto hver måned. Det er også sandt, at når der ikke er nogle kundeopgaver, så kommer der ingen penge ind på kontoen. Og når der er kundeopgaver, så kan der snildt gå et par måneder før man indkasserer pengene.

Jeg indrømmer også gerne, at jeg kan blive grebet af panik, hvis vores konti er trukket i bund og min indtjening knap har kunnet dække de faste omkostninger i min virksomhed. Sådan rigtig panik, med svimmelhed, tankemylder og hjertebanken.

Men selv når jeg har det sådan, virker et fast job ikke som et bedre alternativ. Og jeg synes det er ærgerligt, at den generelle opfattelse er, at et fast job er mere sikkert. Sådan tror jeg ikke det er for alle, i hvert fald ikke mig. Jeg skulle gå på kompromis med alt for mange af mine værdier, hvis ikke selv jeg sad ved roret, og det vil være ødelæggende for mig – og i sidste ende også min økonomi.

Jeg er ikke i panik nu. Selvom de næste måneder ser lidt tomme ud og der lige om lidt er sommerferie. Jeg har to valg: At gå i panik eller forsøge at finde nogle kundeopgaver. Jeg tror jeg vælger det sidste. Så skal jeg bare lige have solgt mig selv til nogen der lige står og mangler noget med nogle gode ideer, inspiration og design. Om lidt tager jeg ind til mit arbejdsfællesskab. Dagen i dag står på at opdatere mit portfolio og lave en minikampagne for VirkeStyrke.

Alt er godt. Solen skinner og både jeg og ungerne har tøj på kroppen, tag over hovedet og mad i maven.

Ha’ en skøn dag derude.

Kh

Bettina

Bettina Skindstad

Der er noget inde i mig, som brænder for at komme ud. Komme til udtryk. Det er vildt, når jeg kan mærke den – kreativiteten. Så kan jeg alt. Visualisere og skabe. Sætte i gang. Inspirere. Og så, når den ikke er der. Så gør det ondt. Fandens ondt. Alt det, og det midt imellem, forsøger jeg at formidle så åbent som muligt her på bloggen. I håbet om, at du – og jeg – kommer mere i kontakt med skabertrangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *