Du kan ikke vide alt selv

ikke_vide_alt_selv_facebook

Jeg har lavet en tegning over min måde at drive virksomhed på. Dels fordi jeg ikke er den klassiske forretningsmodel-type dels fordi jeg havde brug for et visuelt billede på, hvad mit arbejdsliv egentlig går ud på.

For jeg har arbejdet rigtig meget med den del de sidste måneder. Jeg ville nemlig gerne have mere kontrol over, hvilken retning min virksomhed udviklede sig i. (Og når jeg siger “virksomhed” så mener jeg i virkeligheden mig).
ikke_vide_alt_selv_pinterestJeg har fundet ind til mit “why” – mit formål med at arbejde. Det, der gør at jeg overhovedet står op om morgen. Den positive forskel, jeg gerne vil gøre i denne her verden.

Mit why er: Anderledes tænkning skaber positiv forandring.

Det er omdrejningspunktet i min virksomhed. Mit udgangspunkt når jeg indleder samarbejder og finder kunder.

Mit fundament er mit netværk. Det er her, jeg finder sparring, samarbejder og positiv energi. Og det var da også, da jeg rykkede ud fra hjemmekontoret og startede et arbejdsfællesskab i Ry, hvor vi nu er 15-16 solo-selvstændige tilknyttet, at mit fundament begyndte at slå rødder.

Og det har virkelig – som i virkelig – rykket mig at jeg ikke længere sidder alene hjemme og arbejder.

Faktisk er det et af de aller vigtigste ting jeg har opdaget i min søgen efter et arbejdsliv, som giver mig glæde, at jeg ikke skal være alene.

Først troede jeg, at jeg så skulle skabe en virksomhed med ansatte. For så var jeg jo ikke alene.

Men det var slet ikke det det, handlede om.

Det handlede om, at jeg fandt sammen med ligestillede. Fandt sammen med mennesker med noget på hjerte, som også lever deres passion. Med de frustrationer, nedture og fuldstændig fantastiske opture det bringer med sig.

Vi støtter hinanden. Inspirerer hinanden. Udfordrer hinanden.

Jeg ved nu, at jeg ikke kan vide alt selv. Jeg kan ikke “regne den ud” selv. Først, når jeg giver mig hen i et forpligtende fællesskab, hvor vi støtter hinanden i at energien skal være positiv, og vi støtter hinanden i, at vi skal udvikle os  – så er jeg fuld af positiv energi og jeg udvikler mig. Og dermed også min forretning.

Jeg har flere tætte samarbejder, hvor jeg arbejder med samme udgangspunkt men forskellige output. For eksempel arbejder jeg på et (mega fedt og fuldstændig fantastisk) kursus for iværksættere sammen med dygtige, knivskarpe og imødekommende Camilla, der hjælper små virksomheder med at finde fodfæste i markedet.

Perron 28 driver jeg sammen med Per, som er sådan en type der ikke bruger sociale medier og online-markedsføring. Til gengæld kan han finde ud af at tage telefonen, sælge, finde på nye ideer – og tjene penge på dem. Han kan sætte ting i værk: I årevis har jeg drømt om et sted, som Perron 28… Da jeg med næsen presset mod de flotte vinduer her:

perron28

sagde til Per “Det kunne være fedt at have kontor her. Og måske et ekstra bord, som folk i vores netværk kunne benytte sig af”, så gik der fire timer, så havde vi lejet lokalerne…

Og nu, et halvt år efter er vi oppe på 14 brugere. Plus os selv.

Udover Perron 28 har jeg lavet et samarbejde med Pernille, Claus og Claus, hvor vi vil hjælpe virksomheder med noget på hjerte med at få deres budskab ud i verden. De virksomheder, som ønsker at gøre en postitiv forskel. Vi hedder “Den Anden Vej Rundt” – og jeg fortæller jer meget mere når vi er kommet lidt længere i processen.

Og så er der Anders. Vores kære sangskriver her på Perron 28, som skriver sange, underviser, inspirerer og hele tiden finder nye måder at få musik og kreativ musikkarma ud til folket. Han er pissefed at arbejde sammen med. Fordi vi begge to er sådan nogle idénørder, der bare står med store smil og siger “JA for FANDEN DA det er en god idé”, og så handler vi på den. Vi er begge sådan nogle følsomme kreative hoveder, men med et drive der gør vores samarbejde vild fed. (På tirsdag holder vi et webinar, hvor vi fortæller om, hvad det er vi gør for at få idéerne til at flyde – hop med her. Det er krat’ eme GRATIS).

Jeg samarbejder med flere endnu fra mit netværk – og mit pointe er, at de her fællesskaber, de er så udviklende, at jeg bliver så trist, når jeg hører nogen der sidder alene derhjemme og prøver at få et forretning til at køre. (Og er man flere, så man også løfte større opgaver).

Jeg bliver så trist, når jeg hører andre sige, at de ikke tror på samarbejder, fordi de har dårlige erfaringer, eller ikke stoler på andre.

Eller ikke kan “få det som de vil have det”.

Men hvad nu, hvis du kunne få det ENDNU bedre end du turde drømme om?

Hvad nu, hvis du kunne udvikle sig. Se noget fra et andet synspunkt.

Få et kram, når kalenderen er lige så tom som bankkontoen og hjælp til at komme et skridt i den rigtige retning.

Få sparring, når du er gået fast.

Få inspiration, når du ikke kan finde på.

Og endnu federe…

Hvad hvis du kunne give et kram.

Give sparring.

Give inspiration.

Jeg ved i hvert fald, at det er i samspil med andre, at jeg sprudler og får nye ideer 🙂

Jeg har jo stadig mit eget firma, som er mit. Og det er heller ikke alle, som er mine fortrolige, som jeg også laver kundeopgaver eller projekter sammen med. Men de er guld værd at have omkring mig.

Uden alle jer, I ved hvem I er, så ville der ikke være noget mig.

Kærlig hilsen

Bettina

PS: Skal du med på det der gratis webinar Anders og jeg fyrer af tirsdag den 25. oktober kl. 20? Så er det her du sikrer dig din plads 😉

cinema_display_webinar

 

 

Bettina Skindstad

Der er noget inde i mig, som brænder for at komme ud. Komme til udtryk. Det er vildt, når jeg kan mærke den – kreativiteten. Så kan jeg alt. Visualisere og skabe. Sætte i gang. Inspirere. Og så, når den ikke er der. Så gør det ondt. Fandens ondt. Alt det, og det midt imellem, forsøger jeg at formidle så åbent som muligt her på bloggen. I håbet om, at du – og jeg – kommer mere i kontakt med skabertrangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *